Morgen = Wereld Alzheimer dag!

Schuif jij morgen bij ons ‘samen aan tafel’ aan op Wereld Alzheimer dag?

Morgen is het 21 september 2023 en is het Wereld Alzheimer dag. Het thema is ‘Samen aan tafel’. En vraag ik wat extra aandacht voor Alzheimer en dementie. Juist vandaag. Er zijn ook allerlei activiteiten georganiseerd.


dementia-3268560_1280.jpg

In Eersel start op 21 september om 19.30 een interactieve theatervoorstelling waar aandacht is voor de volgende vragen; ‘Wat is dementie?’ en ‘Hoe ga je hiermee om als iemand in jouw omgeving dementie blijkt te hebben?’. Theatergroep Helder Theater speelt enkele herkenbare scenes uit waar verschillende thema's aan bod zullen komen. Er zijn ook lokale professionals aanwezig om vragen te beantwoorden. Er zal dus zeker tijd en ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Je gaat hier dus interactief middels een theatergroep in gesprek met elkaar. Dat is een creatieve invulling van het thema ‘Samen aan tafel’. Dus wil jij meer weten over dementie? Ga dan naar de theatervoorstelling in de Muzenval in Eersel. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis en je hoeft jezelf niet eens aan te melden.

Poster Interactieve bijeenkomst over dementie (1).jpg

Binnen gemeente Bergeijk hebben ze het thema ‘Samen aan tafel’ vormgegeven aan fysieke tafels. Op 21 september zijn er in de verschillende kernen van Bergeijk tafels ingericht om met elkaar te praten dementie. Je kunt daar ook al jouw vragen stellen of jouw ervaringen delen. De tafels zijn bemand door onder andere mezelf, dorpsondersteuners en andere collega's van verschillende organisaties.

Weet je waar de tafels staan?

• Westerhoven in De Buitengaander

• ’t Loo in Buurthuis Samen ’t Loo

• ’t Hof in Supermarkt Jumbo

• Riethoven in Gemeenschapshuis De Rietstek

• Weebosch in Buurthuis ’t Sant

• Luyksgestel in Gemeenschapscentrum Den Eijkholt

Uiteraard mag een kop koffie of thee met een gebakje niet ontbreken.
Wil je mij in levenden lijve ontmoeten? Ik zit samen met een collega op de Weebosch in Buurthuis ’t Zand, samen met dorpsondersteuner Lieneke. Ook zit er een collega van mij, Jasmien Ramakers-Ghaderi op 't Loo. En een andere collega Marjolein Kielestein zit in Riethoven bij de Rietstek. Heb je zin om aan te schuiven bij mij? Of op één van de andere plekken met mijn collega's? Voel je vrij en vooral welkom! De tafels zijn bemand van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ik zie jou daar.
Het zou natuurlijk kunnen dat dit bericht ook belangrijk is voor iemand uit jouw netwerk. Stuur het dan vooral door of attendeer hem of haar op dit bericht.

hands-walking-stick-elderly-old-person.jpg

Delen = Lief.

Groetjes en tot morgen.

Tom Mouwen
Sociaal agoog bij ouderenzorgorganisatie Oktober.

Gepubliceerd op 20-09-2023 om 16:47